IridiumA

 

-Pentru ochiul rosu-

 

 

 

 

 

 

-Singura lacrima artificial ce contine ac. Hialuronic, aminoacizi si Echinacea, utila in patologia starilor inflamatorii ale ochiului.

– Este indicat in SOU asociat terapiei antiglaucomatoase topice reducand reactiile adverse ( usturime, eritem, senzatie de corp strain)
– Pentru ochiul rosu- iridium A- Lacrima artificiala dedicata patologiei ochiului rosu.

 

Prezentare:flacon 8ml;

Compozitie

  • acid hialuronic 0,150g;

  • Echinacea purpurea Extract uscat 0,200g;

  • N-hidroximetil glicinat 0,002g;

  • edetat de sodiu 0,100g;

  • L-prolina 0,0752g;

  • L-glicina 0,100g;

  • L-lizina HCI 0,014g;

  • L-leucina  0,0108 g;

Iridium A este o solutie oftalmica sterila care contine acid hialuronic ,extract de Echinacea purpurea si aminoacizi,care protejeaza epiteliul cornean si contribuie la cresterea pragului biologic de aparare al filmului lacrimal,prin imbunatatirea stabilitatii si conservarea caracteristicilor sale.

Acidul hialuronic este un mucopolizaharid care face parte din compozitia mai multor tesuturi .Are capacitatea de a aderala suprafata oculara asigurand protectia ,lubrefierea si umidifierea acesteia.Datorita proprietatilor sale mucoadezive ramane mult timp pe suprafata ochiului si stabilizeaza filmul lacrimal.
Extractul de Echinacea purpurea contine substante care s-au dovedit a fi capabile sa sustina si sa mentina functia de aparare imunitara a filmului lacrimal si totodata faciliteaza procesele reparatorii ale suprafetei oculare.Extractul de Echinacea este,de asemenea ,un inhibitor al hialuronidazei .Aceasta enzima,de care depinde degradarea acidului hialuronic la nivelul tesuturilor ,este aceea care faciliteaza raspandirea infectiei de la focarul initial.Tocmai datorita acestei proprietati antihialuronidaza functia de aparare a organismului impotriva agentilor infectiosi este crescuta.Aminoacizii L-prolina,L-glicina,L-lizina si clorhidrat de L-leucina,continuti in produs,cresc lubrefierea suprafetei oculare si pot contribui la imbunatatirea protectiei epiteliilor supuse stresului de diferite tipuri.
Hidroximetilglicinatul de sodiu(N-IG)este un derivat de aminoacid de conceptie noua,care datorita activitatii antimicrobienei este un conservant eficient si nu are efecte  nocive asupra suprafetei oculare.

Indicatii :
Substituient lacrimal util in protejarea corneei si pentru cresterea corneei si pentru cresterea pragului de aparare a suprafetei oculare chiar si in prezenta alterarilor histologice ale corneei si tulburarilor glandulare conjunctivale tipice blefaritelor.

Mod de administrare:1-2 picaturi ,in sacul conjunctival de 2-3 ori pe zi sau dupa indicatia medicului oftalmolog.Produsul poate fi instilat si atunci cand exista lentila de contact fara a necesita indepartarea acesteia.

Contraindicatii:hipersensibilitate cunoscuta la oricare din componentele produsului sau la alte substante strans corelate din punct de vedere chimic.

Producator:Biosooft